Crystalline Slow Cool Glazes zijn een geweldige manier om spannende nieuwe details aan je werk toe te voegen. Ze zijn minder lopend dan traditionele kristalglazuren, waardoor er geen lekbakje nodig is, en kunnen worden gebakken met andere, niet-kristalglazuren. Ze lopen wel nog steeds, dus wees voorzichtig met uw toepassing!
Het beste kunt u in laagdikte afnemen met aanbrengen. Om een voorbeeld te geven kunt u bij het aanbrengen van de tweede laag aan de buitenkant van u werk iets hoger eindigen (3/4mm). De derde laag stopt u nog niets eerder (5/6 mm) van de onderkant gezien.
Slow Cool
Slow Cool glazuren tegen verschillende temperaturen kunnen dramatisch verschillende afwerkingen opleveren. Veel Coyote glazuren zijn speciaal ontworpen om hiervan te profiteren om speciale effecten te creëren, en nog veel meer glazuren worden op verrassende wijze aangetast. Alle Coyote glazuren kunnen langzaam worden gekoeld.
Door de langzame afkoeling wordt de brandperiode, waarin de meeste kristallen zich ontwikkelen, effectief verlengd, wat resulteert in meer en grotere kristallen. Afhankelijk van de samenstelling van het glazuur zal dit meestal grote zichtbare kristallen opleveren, of een gematteerd oppervlak (microkristallen).
Om een glazuur langzaam te laten afkoelen, moet u in een oven met een digitale regelaar bakken. Aangezien de bedieningspanelen van de programmeerbare ovens van merk tot merk verschillen, moet u de gebruiksaanwijzing van uw oven raadplegen of contact opnemen met de verkoper of fabrikant van de oven voor instructies over het programmeren van uw specifieke oven.
Als u eenmaal weet hoe u uw oven moet programmeren, is het een kwestie van experimenteren om de stookcurve te vinden die het beste werkt voor uw producten. De enige manier om er zeker van te zijn dat uw oven correct wordt gestookt, is door gebruik te maken van getuigenkegels. Als startpunt staat ons schema hieronder:
Stookcurve in Graden Celcius
0 – 105°C in 2,5 uur
105°C – 1095°C in 5,5 uur
1095°C – 1205°C IN 0,5 uur + 15 minuten pendelen
1205°C – 1176°C in 0,5 uur + 15 minuten pendelen
1176°C – 760°C in 8 uur
verder laten afkoelen tot onder de 50 °C
Het is belangrijk om op te merken dat u dit schema moet aanpassen voor uw eigen oven en stoken. Elke oven is anders, dus er is geen schema dat voor elke stook werkt.
Het puntje van uw zelfdragende kegel 5 moet in ieder geval gelijk zijn met de basis, en het puntje van de kegel 6 mag niet in aanraking komen met de plank.